26 Ağustos 2014 Salı

Herşeye Rağmen..

          Herşeye rağmen devam eden bir hayat var önümde. Benimkinden değil, Cadı'dan bahsediyorum. Yüzüm düşse neden mutlu değilsin diye soran Cadı'dan. dolayısıyla mecbur gülmem gerekiyor ki Onunda kalbi kırılmasın.Belki babasızlığındandır bilmiyorum fazla hisli fazla duygusal. Mimiklerimi bile kontrol etmem gerekiyor O'na bakarken. Bu gün doğum gününü kutladık. Olabildiğinden daha güzel hazırladım herşeyi. Bi kaç arkadaşını çağırdık tabi dayısını da unutmadık.  Gayet güzel eğlendi . Onun gülüşünü görmek içimi ferahlattı bu zor dönemimde.
          Tüm bunların dışında Bir kayıp daha verdim hayatımdan, yine istemsizce. Zaten kırılmış olan beni, kırılan yerlerinden tekrar kıran bir kayıp oldu. Ne zaman ki "Aman onlar kırılmasın ben kırılayım"  cümlesini silersem hayatımdan , işte o zaman gerçekten mutlu olabilirim sanırım. Kendimden fazla düşünmekten O'nları yoruldum. Değdi mi ? Sanmam.
           En azından elimde kalan "Ben elimden geleni yaptım" cümlelerim var. En azından onun huzuru var. Değer verdiğin bir insan öldüğünde, bunun Allahtan geldiğini ve elden birşey gelmediğini eninde sonunda idrak ediyorsun da ,bu şekilde hayatından göç eden insanlara anlam yükleyip anlamaya çalışmak zor zanaat. Hala olaylara onların penceresinden bakmak dahada zoru. BEncil olmak istiyorum böyle anlarda. Hepsinin canın cehenneme demek istiyorum. Ama olmuyor. Gidişleri, kayıp halleriyle bile hala değerliler bende. O'nlar kadar acımasız olamıyorum. Olmak isteyipte yapamıyorum. 
        Bu kadar üzüntüyü kaldıramayıp bünyem fire verdi bide. Oda ayrı bi sorun. Konuşamıyorum. Ses tellerim zedelenmiş. Bademciklerim stresten nefes borumu tıkamaya başlamış. Bir sürü şey. Doktor bu kızın derdi ney diye anneme çemkirmiş. Eve döndüğümüzde annem sorular sormaya başladı ama 1 hafta konuşmam yasak. Onuda öyle geçiştirdim. Suyu bile zar zor içiyorum. Bu kayıplar beni fena sarsmış okuyucu. Bildiğin gibi değil.Hani demiştim ya hiç bişi hissetmiyorum diye. Artık hissediyorum boğazımda düğümlenmiş herşey. Gerçek bir acı. 
          Umarım O'nlar hiç bu kadar kırılmazlar. Kırılıp toz duman olmazlar. Kırıldıkça küçülüp hiçleşmezler. Umarım Hep kalpsiz kalmazlar. 
          Yine de bu kadar sancıya, ceremeye nazaran kızım bu gün mutluydu. 
Her şeye rağmen gülümsedim. Acıyla da olsa.

15 yorum:

  1. Kizinin dogumgününü kutlu olsun.

    Hayat hikayeni tam bilmiyorum.Genc yasta cok seyler yasamissin.Ama güclü ol,önce kendini düsün.Nasilda iyi kalplisin...Gecen senenin yâzilarina bakayim.sorularimin cevabini bulabilecekmiyim.Kendine iyi bak,bu zor günlerde gecer.Kizini öp yerime.Hersey gönlünüzce gelissin,olsun.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim Şulem.
    Kendimle ilgili detaylı yazılar yazdım mı hiç bilmiyorum. Benimde geçmiş yazılarıma bakmam lazım. Genç yaşta yaşamak istemeyeceğim kadar çok şey yaşadım. Hala bişilerin yolunda gitmemesi de cabası üstelik. Ama umut her daim herkes için mevcut. Benim içinde öyle. Ama nasıl ne zaman bişileri yoluna koysam elime yüzüme bulaştığı yetmiyor, canı yanan paramparça olan yine ben oluyorum. İyi dileklerin içinde ayrıca teşekkür ederim. İyi ki bu blog varda insan içine atmaktan kurtuluyor.

    YanıtlaSil
  3. Cadı`nın doğum günü kutlu olsun =)
    Üzme güzel canını. Senin iş daha zor bide haklısın. Bize üzülmek kolay sen bide Cadı ile zor işte. Geçmiş olsun bitanem ya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim canim .
      Uzulmemeye basimdan savmaya ugrasiyorum umarim basaririm. Gecer tatlimda konusamamak ne zormus onu da anladim .

      Sil
  4. Ben üzülürüm annem neyin var der. Sen üzülürsün kızın neyin var sorunu sormasın diye kırk takla atarsın. Hep değmeyen insanlar için. bir de sağlığından olmuşsun. gel de kötü konuşma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yinede kotu konusamiyorum ben lady'm .Safmiyim neyim ya. Ama cevremizdeki degerli varliklar icin uzuntumuzu icimize atmak zorunda kaliyoruz.
      - anne nie gulmuyorsun
      - Guluyorum bi tanecimmm :)
      Boyle uzar gider

      Sil
  5. Cadının doğum günü kutlu olsun :)
    Sağlıklı huzurlu mutlu bi ömrü olsun :)
    Herşeye rağman ennelik bu işte ve sen kızının güzel yüzünü güldürdün ya en önemlisi bu
    Biraz bencil olmak lazım mutlu olmak için ama yapabilene..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkur ederim tatlim benim.
      En önemli sey Cadimin gulmesi zaten.
      Bencil olmayi becerebilsek tatlim inan dunyanin en mutlu insani oluruz :)

      Sil
  6. Topla kendini, yolun sonu değil ya hala gidecek kalpler vardır emin ol ;) İnci'ninde doğum günü kutlu olsun bahtı güzel olsun inş =D sıkma canını demek çok kolay ama can sıkmamak okadar kolay değildir bilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her gün biraz daha topluyorum kendimi döktüğüm yerlerden. Çocuğu olan her bayan gibi, güçlü olmasakta olmak zorundayız. Mecburuz.
      Cadı'm adına teşekkür ederim. Yüzü gibi bahtıda inş güzel olur :)
      Canımı sıkmamaya gayret gösteriyorum ve bi nebze başarılıda oluyorum. Teşekkürler Sonsuz.

      Sil
  7. cadının doğum günü kutlu olsun ben biraz geç kaldım ama öp benim için :* :)
    'aman onlar kırılmasın ben kırılayım' işte bu cümle valla hepimizi mahveden :((

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim canim bizde seni operiz bolcana.
    O cumleyi bi gun hayatimizdan cikarirsak mutlulugun dibine vurcaZ.

    YanıtlaSil
  9. Cadı'nın doğum günü kutlu olsun :)Biraz geç oldu ama henüz yeniyim:) Bazen bencil olmak gerekiyo hep başkalarını düşünmekten harap olduk, zamanla anlıyoruz aslında bazen geç kalıyoruz bazense sansa erken farkediyoruz durumu..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Pelin :) Zamanla öğrenilebilen birşey olsa keşke bencillik.
      Aslında ben bile bile yürüdüm bu yolu. Verdiğim her kayıp da böyle olacağını biliyordum. Benim SAf'lığım işte.

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.. ^_^