5 Ağustos 2014 Salı

Güzel mi Oralar? Buralar Şahanee..

     Moral bozukluğu, keyifsizlik derken yazı yazmaktan kaçtım resmen son günlerde. Evet bildiğin kaçtım.
Sonra bayram girdi araya da Allahtan biraz monotonluktan kurtulmuş olduk. Bayram için Cadıya alışveriş yaptık. Anne-kız Bi başımıza dolandık durduk  Çok güzel ciciler aldık.Ha cadıma alışveriş yapmışım ha kendime, aynı rahatlığı veriyor bana. Sponsor dayımız sağ olsun var olsun tabi :)) ..  Bayram çocukların olsun dedik para kotamızı sonuna kadar Cadıya feda ettik  Bu yaştan sonra bayramlık benim neyime  ( Yaşlı değilim bakma öyle :/ Anneyim sadece 
     Bayramın bi önemi olsun istiyorum. Cadıma da ona göre davrandık bizde. Gece yatmadan kıyafetlerini baş ucuna koyduk. Yeni ayakkabılarıyla birlikte. Topuklu ayakkabı aldık! Kaçıramadım onları gözünün önünden.. Yav bu yaşta ki kızlar için ne diye topuklu ayakkabı yaparsın ki sen!!Oyle bi karış topuk değil ama yinede ben karşıyım.Nedir bu kadınsılaştırmalar el kadar bebeleri Al işte. Neyse bu konuya daha sonra değineceğim.  Sabah dedemiz namaza gitti. Nenemiz de bizi uyandırdı, ki kalkıp hazırlanalım. Evimizin reisi namazdan gelecek. Bizde kahvaltıya geçmeden bayramlaşıcaz hani. Hani Cadım böyle geleneklerle büyüsün diye değil çünkü ben böyle büyüdüm ツ. Oda öyle büyüyecek.. Dedemizden harçlık koparttı tabi küçük hanım. "Gel kızım anneye ver sen kaybedersin." Söylemleriyle büyüdük bide biz. Şimdi bende yapmazsam hak geçer, zamanın hatrı kalır. Cadının topladığı harçlıklar anne bank da güvende Şşşş Sorun yok ツ. 
     Bu "nene" mevzusuna da değineyim bahsi geçmişken. Benim anneciğim de genç annelerden. 47 yaşında kendisi. Ama anane lafına çok zıt. O yüzden Cadıya nene dedirtiyor. Baba tarafından kimseyle görüşmediği için sorun sıkıntı çıkmıyor haliyle. Ama altında yatan gizem başka! Bak buraya :)) Parkta , pazarda , markette bilumum her yerde Cadı nene diye seslendiğinde anneme şu sözler hep bir ağızdan yükseliyor " Aaa ne genç bir nene bu. Ayy nene niye dedirtiyorsunuz. Çok gençsiniz. Bu kadar genç, güzel nene de hiç görmedik biz." vs. vs. Bu konuşmalar böyle gidiyor. Annemde cevap hep aynı "Ya ben anane lafını sevmiyorummm" Kıyamam böyle bir havalar, şımarmalar. Kurban olduğumda ki hava bin 500 . Keyifle izliyorum tabi ben O'nun bu hallerini :).  
     Velhasıl Sevdiceğim geldi okuyucu ツ. Ağzım kulaklarımda. Bildiğin şebelek gibi gülüyorum. Mutluyum huzurluyum.Çok güzel bir gün geçirdik beraberce. Bi kaç gün daha buralarda kendisi. Gitsin an be an gün be gün anlatazağiiimm :)) Sevilmek ve bunu iliğine kadar hissetmek ne güzel birşey. Ne tatlı , ne muhteşem bişey.Sorma okuyucum sorma anlatacak kelimelerim yok cebimde fakat, deniyezeğiimm :) ( bu aksanı çok seviyorum nedendir bilinmez.) 
 Merakla bekleyiniz
                                              
        Yürürken bi bahçeden koparıp kulağıma taktı beyfendi çiçeği :) Ve dediki:
"Böyle dursun! Güzelliğinden utanıp boynunu büksün. Kulağının kenarında kalsınki  belki fısıldar.Bi çiçekten daha güzelsin."
     

12 yorum:

  1. 47 yaşında anane, gencecik ne güzel :)
    Bizim evde de bayram namazı akabinde bayramlaşma merasimi olur her yıl, küçük büyük herkes buna o kadar alıştı ki yapmasak eksik hissederiz.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gencecik ve bunun bütün nimetlerinden faydalanan bir anane :))
      Bayramlar bu şekilde anlamlı ve güzel. Üstelik büyük bir huzur.
      Sevgi bizden efenimm :)

      Sil
  2. ayyyyyyy bayıldım baştan sona anlattıklarınaaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni bayılta bilmek ne büyük bir keyiftir öyle deep :))
      (Çok ucu açık bir laf oldu bu değil mi ? Hay Allah :)) )

      Sil
  3. Yalnız çiçek olayına bayıldım :) Bu zamanda böyle romantik ve de düşünceli erkeklerin kalması şaşırtıcı. Bu arada bende bloguma beklerim :) Sevgilerle...
    http://girlwihascarf.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belma'cım aslında romantiklikle hiç alakası yok onun :) Ama arada işte böyle karakterine serpiştiriyor böyle haller :)
      Ayrıca hoşgeldiniz. Sevgiler bizden efenimm :)

      Sil
  4. Bızde artık bayram var mı yok mu belli değil. Anne bır yanda baba bır yanda olunca halıyle bayramında bır anlamı kalmıyor. Ozendim sıze.
    Cok da sanslısın gercekten. Boyle adam zor bulunur :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ecrin inşallah bi daha ki bayramın bu şekilde geçmez..
      Ayrıca teşekkür ederim. Gerçekten çok şanslıyım :)

      Sil
  5. Neneee bayıldım bende aynı takdiği yapayım torunum olunca tuttum valla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende kendisinden taktik almayı planlıyordum Özlem :)
      Zira bütün iltifatları topluyor hatun :))

      Sil
  6. Eee malum sen genç olunca annende havasını atar :)
    Bir de annemi düşünüyorum çünkü biz 10 yıl sonra olduğumuz için ohooo :D
    Bayram telaşı güzel geçmiş ve en önemlisi mutlusun :)
    Cadıyı da seni de kocamanından öpüyorum :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dedim ya kadında hava bin 500 :)
      En önemlisi mutluyduk cadımla. Başkada bişi önemli değil..
      Bizde seni komacan öperiz :))

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.. ^_^