23 Temmuz 2014 Çarşamba

Hissizlik

         Neşe mi kaybettim şu son günler de anlamsızca dolanıyorum . Ruh gibiyim hatta ve monotonluk. Sabah kalk odanı topla, annene yardım et, cadıyı yedir içir yıka, parka çıkart. Eve gel iftarlık bişiler hazırla, sofrayı kur, oruç aç, sofrayı topla, yürüyüşe çık. Sahuru bekle, suyunu  iç uyu. Ertesi sabah sar başa her şey aynı.
 
         Sevdiceğime zaman ayırmak bile istemiyorum. O kadar fenalardayım. Aradığı zaman kapatmak için bahaneler türetmeye başladım. Şimdi oda isyanlarda. işin yoksa otur durumu izah et. Kaldı ki anlar mı ondan bile emin değilim. Aynı durumda "O" olsa ben anlar mıydım ? I ıh anlamazdım. Kafasına yıkardım İzmir'i.



         Anlayış gösteremediğimiz konularda hep anlayış bekleriz zaten. Ama biz kadınız sonuçta her anı bir önce ki ruh halini andırmayan varlıklarız. Hele ben ruh hali dengesiz bir varlığım.

         Kendimi anlamaktan acizim bazen. Ruhum bulanmış benim. Gidip kurşun falan döktüreyim en iyisi :))
Üstümden ip koparıp yaktırayım hatta :) Bi okutup üfleteyim kendimi. Zira kendime ne zaman geleceğimi bilemiyorum. Ve bu durumun ayrılık çanlarını çaldırmasından korkuyorum.

         Bu arada sevdiceğimin Anneciği (!)  gelin bakıyormuş oğlucuğuna (!!!!) Bunu duydum daha beter yıkıldım. Tabi ben bunu "O"ndan öğrenmedim söylemedi bile. Belki önemsemiyordur. Belki de üzülmeyeyim diyedir. Baskılarına ne kadar daha dayanır onu bile bilmiyorum. Bu kadar sert bir adamın , ailesine karşı boynu kıldan ince ne kadar güzel değil mi ?
       
          Nasıl anlamsız geliyor şu an bu olaylar. Bildiğin ruhsuzum. SAnki başkasının hayatına pencereden bakıyormuşum gibi. Bütün bunları ben yaşamamışım gibi. Kalbim acıyor mu onu bile hissetmiyorum. Hissizlik. Cadıma bi cimcik at koluma dedim. Bakayım bedensel mi bu olay. Yok valla çok acıdı. Bende bu kadar kuvvet yok. Çığlık atınca da cadım üzüldü ağladı. Ben canın yakmak istemiyordum sen zorladın diye. Bacak kadar boyuyla annesinin canını yaktı diye ağladı. Koca koca insanlar bile bile canımı yakıyor da ağlamıyorlar. Ne biçim hayat len bu.  

21 yorum:

  1. Herkes sevilmek ister tatlim, demekki su an kendini yeterince sevilmis hissetmiyorsunki bir bosluk icindesin. Olur öyle, banada gelirler ara ara yandan yandan, hele birde müstakbel kaynana öyle yapiyorsa nekadar galiye almam desende bilinc altin üzülüyordur/kiriliyordur mutlaka. Durumunuzu bilmiyorum, belki kadinin senden haberi bile yoktur, yada söyle düsün: Seninde cocugun var, her anne gibi oda cocugu icin en iyisini istiyordur, seni tanidigi zaman farkli olur hersey insallah. Hakkinda hayirlisi ama yinede dikkatli ol ve sIkIldIkca yaz buraya, sakin icine atma hasta olursun-degmez hicbirsey icin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgi ve ilgiden de kaçar durumdayım viva. Böyle anlarda insanların üzerime titremesi bende ters tepiyor. Annesinin benden haberi yok tabi ki. Olsa dahada hız katar gelin arama planlarına. Zaten benim ailemde bilmiyor. Ama sırf onun ailesi yüzünden. Bakış açıları çok dar bir aile ne diyim ki. Kendi kızımdan baktığımda da anlayamıyorum ben onun ailesini. Örf adet gelenek görenek derken bizi yakacaklar peh.!

      Sil
  2. Kıyamam o cadı ya ben ya. Ailelere söylemeyi düşünmüyor musunuz ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım düşünmüyoruz. Sırf onun ailesi yüzünden. Onların gelenekleri bana karşı çok katı olur zaten. "Dul-çocuklu" diye bir ibare varken ülkemizde baya zor hemde .. Halbuki 23 yaşındayım daha yaa. Bu ibareyi kendime yakıştıramıyorum bile ben.

      Sil
    2. zaten şu "dul-çocuklu" ifadesini anlamam o ne be. Ne yani anne olunca bir şey mi oluyor. Takma sen onları. Hem aileyi illa ikna eder bence

      Sil
    3. Ailesini ikna edemeyeceğini biliyor. Baya iyi biliyor. Çünkü benzer bi olay daha yaşadılar kardeşleriyle. Sonuç baya kötü. Mutlak sonu biliyoruz da işte insan oğlu bi umuttur yaşıyor.

      Sil
  3. Annesi bilmiyor mu ya?
    Yoksa bildiği halde yapıyosa çok fenaymış gerçekten :(
    Ama bak cadın var neşeni yine yerine getirecek o minnoş ve bahaneler bulmaktansa caının sıkıntısını anlat sebepsiz de olsa anlat ki bilsin soğuduğunu falan düşünmesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Anlayabileceğini düşünmüyorum be tatlım. Ama deneyeceğim en azından.
      Annesinin benden haberi yok. Ki olsa emin ol şu an nikah masasına oturtur onu. Cadım olmasa zaten dünya çok poktan olurdu yaa. İyiki o var.

      Sil
  4. Bu tarz aileler mutsuzluk sebebi işte seni seviyorsa ailesine çeksin resti. O nasıl işmiş ölee.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hiç bir zaman "O"ndan böyle bir şey istemedim istemem de. Sonuçta ben kimim ki ailesini silmeyi söyleyeceğim "O"na. Kaldı ki böyle bir şeyi yapmaya kalkarsa bile benim gözümdeki saygınlığı biter. Ben sırf seviyorum diye "O" istedi diye ailemi silemem. Kim ki "O" . Ailem benim mutluluğumdan daha önemli. Onun içinde aynısı söz konusu olmalı. Hatta bütün insanlar için.

      Sil
  5. Bazen pencereden bakmak gerekir , boşver takılma çok
    pencere önü çiçeğin olacak ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kolay olmuyor ne yazık ki. Şu bilim adamları hafıza silme falan gibi bişi bulsalar yaa , ne güzel olacak.

      Sil
  6. valla ruh hali yazıya bile yansımış,
    hissizleştim diyorsun, sonrada yıkıldım diyorsun =P
    bide şunada karşıyım "biz kadınlar şöyleyiz böyleyiz, anlaşılamayız" diye diye bu durumu üstlendiniz, bence şahsi olarakta silkelen ve elinde olanlara sahip çık, yoksa sahip çıkarlar !

    YanıtlaSil
  7. ibareyi s...tir et sen annesin, kimse kimseyi hor görmesin yaşamadan canı alınmaz !
    Aile kavramının ne olduğunu bilmeyen kişiler hemen aileye rest çekilmesini ister zaten ! bilmezki bir gün o rest çeken onada misliyle rest çeker sırtını dönerde gider !!!

    YanıtlaSil
  8. aşk için kendimi sildim attımda ailemi silmedim. böyle düşünmen çok gzl

    YanıtlaSil
  9. Sabah sabah ne iyi geldi yorumlarin Sonsuz :)
    Haklisin ama biz kadinlar boyleyiz :)) Hem bizi kim anlamiski biz anlayalim :) Dünkü ruh halimin karmaşık bir yansimasinin çelişkisini de gözden kacirmamissin :) Yakalanmişiz :)
    Ayrica diger konuda cok haklisin ailesini gozden cikarabilen senj neden zamani gelince silmesin.

    YanıtlaSil
  10. Merhaba ,
    Güzel blogunu takibe aldım , benim bloguma da beklerimm..
    grilady.blogspot.com

    YanıtlaSil
  11. Bu aralar herkes aynı kime sorsam.. Bi monotonluktur aldı başını gidiyo. Umarım atlatırız :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bayram bi nebze iyi geldi bize.
      Alışveriş koşturması monotonluğu aldı götürdü :)

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.. ^_^