10 Temmuz 2014 Perşembe

Gazoz İçer misin Yavrumm ?

        Bazı anlar vardır ki, kişi elini eteğini her şeyden çekip uzaklara, çok uzaklara gitmek ister. Bütün sorumluluklardan kaçarcasına. Bütün üzerine yaftalanmış kimliklerden uzaklaşıp sadece bir hiç olmak için.

      Yada hiç kimsenin onu bulamayacağı bi yerde , serin, rüzgar alıp, güneş almayan bi yerde ölüm uykusu gibi sadece uyumak ister.

     Elinden gelse o kişinin, iç sesinden bile uzaklaşmak ister. Öyle ağır gelir ki bedenine ruhu. Biri çekip çıkartsa diye bekler. İçini susturabilecek iksirler bekler.


      Bazı anları hiç yaşamamış olmayı umar. Bazı yerlerden hiç geçmemiş olmayı ister. VE kalbine hiç dokunulmamış olmasını diler. Öyle ki sadece bir hiçlik makamını erişmeyi bekler.

   Dünya kadar derdi var zanneder o kişi. Hayatın bütün amacı sırtına yüklenmişte kaldıramamış gibi hisseder.
Yüreğinde yangınlar çıkmıştır da, derdinin dermanı yokmuş sanar. Sessiz sessiz çığlık atar da kimselere sesi ulaşmazmış gibi hisseder.


     Bakkala gidip derdime dermanın var mı diye sorar. Sonra belki bir bankaya gidip acılarını karaborsada satmak ister. Karaborsayı yanlış anladığını fark edip, onca derdi yokmuş gibi birde utangaçlıkla savaşır.


   O kişiyi böyle derin kaygılar içinde gören amcalar gelir sonra yanına. Ne derdin var kızım diye sorarlar. Gözlerini kaldırıp yüzlerine baktığında amcaların, gözlerinin fazla ışıldadığını fark eder.  O anda her zaman bildiği bir şeyin tekrarını yaşadığını anımsar. Her iyiliğin bi karşılığı vardır (!)


     Kaçmak ister sonra o kişi, midesindeki tiskintinin kaybolmasını umarak. Amcalar seslenir arkasından "Dur kızım başına bir iş gelecek" Kaçmasa daha büyük işler gelecek halbuki başına.


      Herşeyden uzaklaşıp uyumak ve düşünmemek ister bu sefer. Bi yer bulur serin, rüzgarlı, güneşin gelmediği.  Bi kaç delikanlı gelir bu sefer yanına. Evden mi kaçtın ailen yokmu ?  Kişi aynı ışıldayan gözlerle karşılaşır yeniden, Fark eder yine iyi niyet sorularının altında yatan kefaşelikleri.

   O kişi Sakinleşmek , dertlerini unutmak için gittiği yerlerde daha büyük sorunlarla yüzleşmek üzere olduğunu anlayıp, nimetten saymak zorunda olduğu dertlerine "Başımın üzerinde yeriniz var" deyip geri döner bu sefer.

       Kaçış planlarını dünyanın temiz olduğu zamanlara erteler..


6 yorum:

  1. İçimi deldin geçtin :)
    Çok güzeldi ama yaa yüreğine sağlık ;)
    Öpüyorum kocaman :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyamam ya, hüzünlenmeden okumak lazımdı aslında :)
      Teşekkür ederim tatlım, sende çokça öpüldün :*

      Sil
  2. =( zor işler valla kaçacak yer yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Acil durumlar icin siginak yapmak lazim aslinda :) En azindan kaçan keyfimiz gelene kadar saklanirdik :)

      Sil
  3. Biraz ruhumuz sıkılmış sanırım :)
    Yani en azından ben daraldığım zamanlarda böyle şeyler yazıyorum :)
    Mutlu yazılar çok yakışıyor ki ama sana :*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün bildigin buhranlardaydim canim :) Birilerinin beni anlaya bilmesi cok güzel biliyor musun ? :**

      Sil

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.. ^_^