24 Ağustos 2013 Cumartesi

Soyutun Somutlaşması..

            Soyut olan şeyler geçsin hemen gözünüzün önünden. Çabuk Çabuk lütfen :) . Bahsettiğim şeyler tamamen 5 duyu organımızla hissetmediğimiz ama şiddetli bir biçimde soyut olarak hissettiğimiz şeyler. Karmaşık oldu sanırım biraz dimi? Aşk, ihtiras, şehvet, intikam, özlem, aşk acısı vs vs... Bunları somutlaştırır isek misal. Aşkın rengi, tadı, kokusu, yüzeyi nasıl olurdu acaba ? Sadece aşk için değil diğer soyut olan her şey için soruyorum bunu. 

         Aşk denildiğinde ilk akla gelen şey neden kırmızıdır ? Yada neden kalp şeklidir ? Onuda geçtim neden çileksi tattadır aşk ? Göreceli bir soru yönelttiğimin farkındayım. Her insanın yaşanmışlıklarına, çektiği acılara, sevinçlere göre bu kavramlara renk, tat, şekil vereceğine eminim. Yani bana göre öfkenin sarı renkte, kokuşmuş bir kokuda, pütür pütür rahatsız edici bir yüzeyde olması, bir başka insanda da aynı olacak anlamına gelmiyor. Öyleyse içimizde kurduğumuz her dünya birbirine bir nebze olsun uymazken nedendir tekdüze bir hayatı benimsetme çabaları. 

          Örf, adet, anane.. Bunlara lafım yok kısmende olsa..Ama insanların hayatlarını derinden etkileyecek sonuçlara vardığında , işte tam olarak Burda.. Bunlara karşıyım. Bizim için kıpkırmızı olan aşkı, sırf örf ve adetleri, düzenleri buna el vermediğinden (ünlem) kapkara görmeleri. Üstüne bide bunu savunacak güç ve kelime haznelerinin oldukça geniş olması. PES demekten başka hiç bir şey demeye el vermiyor yüreğim. 

           Ey Sevgili senle vuslatımız başka Bahara..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Sevgiyle kalın.. ^_^